Hoe werkt SwitchDIM?

SwitchDIM is een eenvoudige dimoplossing voor de digitaal dimbare voorschakelapparaten van Tridonic. Met switchDIM is het mogelijk om tegen lage kosten een schakel- en dimbaar verlichtingssystemen te maken. Het systeem is eenvoudig, maar slim: schakelen en dimmen gebeurt via een standaard netspanningsschakelaar (enkelvoudige pulsdrukker).
 
De verschillende schakel- en dimfuncties worden uitgevoerd aan de hand van hoe lang de schakelaar wordt ingedrukt. De schakelaar kort indrukken schakelt de voorschakelapparaten aan of uit; de schakelaar vast houden dimt de verlichting.
 
Bij een directe vergelijking met andere verlichtingssysteem heeft switchDIM duidelijke kostenvoordelen, al biedt het systeem minder mogelijkheden dan DSI en DALI. SwitchDIM combineert eenvoudige functionaliteit met een snelle installatie, omdat er weinig componenten nodig zijn.
 
Bij switchDIM kunnen meerdere controlepunten worden aangesloten: tot maar liefst 25 conventionele schakelaars. In theorie zouden hierbij oneindig veel VSA’s gebruikt kunnen worden, een hoeveelheid van maximaal 25 wordt echter aangeraden. SwitchDIM kan ook gebruikt worden in combinatie met een Tridonic SMART-LS II daglichtsensor.