«

»

Tridonic Ready2mains™: LED digitaal dimmen via het lichtnet

Tridonic ready2mains
 
 
Tridonic ready2mains™ maakt het mogelijk om ledverlichting overal professioneel te dimmen, ook in ruimtes en gebouwen waar de bedrading niet kan worden aangepast. Dankzij de Tridonic ready2mains™ gateway en leddrivers kan ledverlichting digitaal gedimd worden via de standaard fasedraad van het lichtnet.
 
Op de Tridonic ready2mains™ gateway kunnen stuursignalen (1-10V en DALI) en stuurcomponenten (pulsdrukkers en sensoren) worden aangesloten. De gateway stuurt de dimsignalen via de fasedraad van het lichtnet door naar de aangesloten Tridonic ready2mains™ LED drivers. Tridonic ready2mains™ staat garant het traploos en flikkervrij dimmen van ledverlichting.
 
 

Functionaliteiten Tridonic Ready2mains:

  • Dimmen van armaturen via de fasedraad van het lichtnet
  • Programmeren van armaturen via de fasedraad van het lichtnet
  • Te gebruiken in combinatie met pulsdrukkers, 1-10V, DALI en DSI

 

 

Dimmen via ready2mains

Dimmen via ready2mains

 
Tridonic ready2mains is de nieuwe, professionele manier van dimmen via de fasedraad van het lichtnet. Dankzij deze technologie kan overal professioneel gedimd worden, ook in ruimtes en gebouwen waar de bekabeling niet kan worden aangepast. Het toepassen van moderne LED-technologie wordt eenvoudiger dan ooit.
 
 
Praktijkvoorbeeld: bestaande installatie aanpassen naar dimbare LED
 
Tridonic Ready2mainsHet ombouwen van niet dimbare fluorescentiearmaturen naar dimbare LED armaturen brengt extra kosten met zich mee, omdat de bedrading in het plafond moet worden aangepast.
 
Dankzij Tridonic ready2mains vervallen deze installatiekosten, omdat de bedrading naar het nieuwe LED armatuur (voorzien van een Tridonic ready2mains LED driver) hetzelfde blijft.
 
Tridonic ready2mains maakt het mogelijk om de verlichting in volledige ruimtes te bedienen met één controller: de Tridonic ready2mains gateway. Op deze gateway kunnen pulsdrukkers, 1-10V dimmers en een DALI signaal worden aangesloten. Vervolgens stuurt de gateway de dimsignalen via de fasedraad naar het armatuur.

 
 

Programmeren via ready2mains

Programmeren via ready2mains

 
Tridonic ready2mains LED drivers laten zich eenvoudig configureren via de fasedraad van het lichtnet (dit geldt ook voor niet dimbare drivers). Het is niet meer nodig om de uitgangsstroom van een driver handmatig in te stellen met bijvoorbeeld een weerstand of DIP switch.
 
 
Praktijkvoorbeeld: snellere productie, kleiner risico op fouten
 
Tridonic ready2mainsEr valt veel winst te behalen tijdens de productie van armaturen, dankzij Tridonic’s ready2mains programmer en ready2mains LED drivers.
 
De configuratie van Tridonic ready2mains LED drivers gebeurt via een softwaretool op de PC. De instellingen worden vanaf de PC, via de ready2mains programmer, naar de LED drivers gestuurd. De configuraties kunnen bovendien worden opgeslagen op de programmer en vanuit de programmer direct naar de driver worden gestuurd, zonder tussenkomst van een PC. Dankzij de ready2mains programmer wordt het programmeren van LED drivers volledig geautomatiseerd.
 
Doordat de Tridonic ready2mains programmer menselijke handelingen overbodig maakt, verloopt de productie van armaturen sneller en met een kleiner risico op fouten. De configuratie van ready2mains LED drivers kan ook plaatsvinden in reeds bestaande installaties.