«

»

Tridonic verlicht trappen EK stadion Warschau

Trap met Tridonic LED ModulesAanstaande donderdag vindt de tweede halve finale van het Europees Kampioenschap voetbal plaats. Tijdens deze wedstrijd tussen Duitsland en Italië heeft het Nationaal Stadion in het Poolse Warschau alle ogen op zich gericht. Mede dankzij de LED componenten van Tridonic, is het stadion een architectonisch meesterwerk.
 
Het stadion bevindt zich op de oostelijke oever van de Wisla, waardoor het goed zichtbaar is in de skyline van Warschau. Het stadion telt 55.000 zitplaatsen en 69 VIP boxen. Deze grote bezoekersstroom moet veilig verwerkt worden. Daarom zijn de trappen en handrails verlicht met LED componenten van Tridonic. In totaal zijn er meer dan 8700 TALEXX EOS P211-4 LED modules verwerkt in de handrails, met een kleurtemperatuur van 3000 K. Deze LED’s worden aangestuurd door meer dan 850 TALEXX REMOTE LCI Led drivers.
 
Het bijzondere aan deze constructie is dat de LED drivers niet in de trappen gemonteerd konden worden. De LED modules worden 100 meter verderop aangestuurd door de Tridonic LED drivers, die gemonteerd zijn in een gekoelde ruimte. De stadionbouwers hebben voor deze optie gekozen, omdat de componenten van Tridonic een lange levensduur hebben en zeer energiezuinig zijn. Bovendien zijn de verlichte trappen en handrails een visueel spektakel.
 
Stadion met Tridonic LED ModulesP211-4 LED module