«

»

Bespaar tijd, geld en moeite met Tridonic Memory Plugs

Tridonic PCA met SMART PlugTridonic heeft SMART plugs op de markt, die het nóg aantrekkelijker maken om DALI te gebruiken. De plugs bevatten voorgeprogrammeerde DALI waarden en kunnen direct in een Tridonic PCA voorschakelapparaat gestoken worden.
 
De SMART-plugs zorgen voor een aanzienlijke tijdsbesparing bij het configureren van verlichtingssystemen. Wanneer een plug in een Tridonic PCA gestoken wordt, gebruikt het VSA automatisch de voorgeprogrammeerde waarden van de plug. Zonder dat hier software bij komt kijken.
 
Tridonic SMART Plug Ma
Deze plug staat voor de ‘maintanance’ functie. De Ma plug is bedoeld om de geprogrammeerde waarden van een VSA te kopiëren naar een ander VSA, bijvoorbeeld bij vervanging. Het nieuwe VSA neemt dan direct de waarden van de plug over, zodat het niet geprogrammeerd hoeft te worden.

Tridonic SMART Plug cF
De cF SMART plug configureert de Tridonic Corridor Functie, in combinatie met een bewegingsmelder. Er zijn drie verschillende Corridor Functie plugs beschikbaar:
 

  • cF 1 min: wanneer er geen beweging wordt gedetecteerd in een ruimte, gaat de verlichting één minuut branden op 10%. Daarna schakelt de verlichting zichzelf uit.
  • cF 30 min: Doet hetzelfde als de cF 1 min, maar met een dimtijd van 30 minuten.
  • cF never-off: wanneer er geen beweging wordt gedetecteerd in een ruimte, gaat de verlichting branden op 10%, totdat er weer beweging wordt gedetecteerd. De verlichting wordt dus niet uitgeschakeld.

 
Tridonic SMART Plug Gr
De SMART plug Gr voegt het VSA automatisch toe aan een DALI groep, door de plug met waarde A, B, C of D in het VSA te steken. Zo kunnen er vier DALI groepen gemaakt worden, zonder dat er software nodig is.
 
Met welke VSA’s kunnen de SMART plugs gebruikt worden?
De Tridonic PCA EXCEL ondersteunt alle drie de functies: Corridor Functie, Maintenance en groepering. De PCA BASIC en PCA ECO ondersteunen alleen de Corridor Functie. Op de SMART interface van het VSA kunnen ook SMART sensors worden aangesloten. Deze daglicht/beweging/IR sensoren kunnen gebruikt worden tot op maar liefst 10 meter hoogte.