Lichtkwaliteit – Human Centric Lighting

LUMITECH

 

 

 

Lumitech PI-LED: De Hoogste Kwaliteit Human Centric Lighting
 
Licht heeft een enorm effect op mensen; licht laat ons zien en ervaren. Alles wat we zien, wordt beïnvloed door het aanwezige licht. Voor de juiste werking van Human Centric Lighting is de kwaliteit van de verlichting dan ook essentieel. Van belang is het juiste lichtniveau, de juiste kleurtemperatuur en een kleurenspectrum dat overeenkomt met natuurlijk licht – op de juiste tijd.

 

 

Human Centric Lighting - LichtkleurenLumitech PI-LED modules zijn ontworpen voor de hoogst mogelijke lichtkwaliteit, waarbij de verlichting de kleurtemperatuur én het volledige kleurenspectrum van de zon nabootst. Dankzij speciaal ontwikkelde stuurcomponenten verloopt de regeling gedurende dag automatisch; de gebruiker heeft geen omkijken naar het systeem.
 
Voor de producten van Lumitech worden alleen de beste materialen gebruikt, welke door Lumitech uitgebreid zijn onderzocht op o.a. levensduur en lichtkwaliteit.

 

 

Vergelijking van het lichtspectrum:

 

Zonlicht

Spectrum van natuurlijk zonlicht om 10:00 uur ’s ochtends

Spectrum van een T5 lamp

Spectrum van een T5 lamp, grote delen van het spectrum ontbreken

Spectrum van Lumitech PI-LED’s op 2.700K (grotere intenstiteit in het blauwe gebied)

Spectrum van Lumitech PI-LED’s op 6.500K (grotere intenstiteit in het blauwe gebied)

Spectrum van Lumitech PI-LED's op 2.700K

Spectrum van Lumitech PI-LED’s op 2.700K (grotere intenstiteit in het rode gebied)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer over Human Centric Lighting

 

Human Centric Lighting - De VoordelenDe voordelen van Human Centric Lighting
 
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat leerlingen van scholen met Human Centric Lighting maar liefst 30% minder fouten maken en tot 30% minder tijd nodig hebben voor hun werk. Vergelijkbare effecten zijn aangetoond bij bedrijven. In verzorgingstehuizen zorgt Human Centric Lighting voor meer activiteit van bewoners gedurende de dag, en voor een duidelijk verbeterd dag- en nachtritme. Lees meer…
 

 

Human Centric LightingToepassingen van Human Centric Lighting
 
Human Centric Lighting biedt veel meer dan alleen goed zicht. Biodynamische verlichting kan onder andere worden ingezet op werkplekken, in de zorg, in winkels, in hotels en thuis. Lees meer…