De Voordelen van Human Centric Lighting

LUMITECH

 

 

 

De voordelen van Lumitech Human Centric Lighting
 

  • Verhoogd welzijn en beter dag- en nachtritme
  • Verbeterde concentratie en en productiviteit
  • Economisch en energiezuinig
  • Intelligent lichtmanagement
  • Individuele lichtkleuren
  • Universele besturing

 

 

Human Centric Lighting - Dag- en nachtritmeVerhoogd welzijn en beter dag- en nachtritme
 
Door daglicht na te bootsen met Lumitech Human Centric Lighting, worden de hormonen cortisol en melatonine op het juiste moment geactiveerd in het menselijk lichaam. Dit zorgt overdag voor een actief en wakker gevoel, en ’s avonds voor een ontspannen gevoel en een goede nachtrust.

 

Human Centric Lighting Verbeterde concentratie en en productiviteit
 
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat leerlingen van scholen met Lumitech Human Centric Lighting maar liefst 30% minder fouten maken en tot 30% minder tijd nodig hebben voor hun werk. Vergelijkbare effecten zijn aangetoond bij bedrijven, waar medewerkers tot 20% productiever werden. In verzorgingstehuizen zorgt Human Centric Lighting voor meer activiteit van bewoners gedurende de dag.

 

Human Centric Lighting - EnergiezuinigEconomisch en energiezuinig
 
Lumitech LED systemen gebruiken veel minder energie dan traditionele lichtbronnen. Dankzij de lange levensduur (50.000 branduren) is de verlichting daarnaast praktisch onderhoudsvrij. De lagere energiekosten en het vervallen van onderhoudskosten, maken van Lumitech ledsystemen een economische oplossing.

 

Lumitech Humen Centric Lighting SturingIntelligent lichtmanagement
 
De intelligente lichtmanagementsystemen van Lumitech verzekeren de gebruiker van de juiste lichtkleur en -intensiteit op het juiste moment. De stuurcomponenten van Lumitech zorgen ervoor dat de verlichting automatisch verloopt gedurende de dag, net zoals natuurlijk daglicht. De gebruiker heeft hier geen omkijken naar.

 

Human Centric Lighting - LichtkleurenIndividuele lichtkleuren
 
De lichtmanagementsystemen van Lumitech zorgen voor een automatisch verloop van de verlichting gedurende dag. De gebruiker kan echter op elk moment zijn eigen gewenste individuele lichtkleur en -intensiteit instellen. Bij elke ingestelde kleurtemperatuur blijft de kleurweergave optimaal.

 

DALI DT8 / NeoLinkUniversele besturing
 
Lumitech PI-LED modules zijn onder andere aan te sturen via DALI DT8 en NeoLink Air. DALI DT8 is de standaard voor het aansturen van armaturen met instelbare lichtkleuren. Voor ruimtes en gebouwen waar de bedrading niet kan worden aangepast, is er het NeoLink Air systeem van Lumitech. Via NeoLink Air kan de verlichting draadloos worden aangestuurd en bediend.

 

 

Meer over Human Centric Lighting

 

Human Centric Lighting - LichtkwaliteitLichtkwaliteit is van essentieel belang voor Human Centric Lighting
 
Voor de juiste werking van Human Centric Lighting is de kwaliteit van de verlichting essentieel. Van belang is het juiste lichtniveau, de juiste kleurtemperatuur en een kleurenspectrum dat overeenkomt met natuurlijk licht – op de juiste tijd. Lees meer…
 

 

Human Centric LightingToepassingen van Human Centric Lighting
 
Human Centric Lighting biedt veel meer dan alleen goed zicht. Biodynamische verlichting kan onder andere worden ingezet op werkplekken, in de zorg, in winkels, in hotels en thuis. Lees meer…