«

»

Universele LED noodunit van Tridonic

EM converterLED BASICTridonic heeft een nieuwe universele noodunit voor stroomgestuurde LED’s uitgebracht: de EM converterLED. De EM converterLED is een doorbraak op het gebied van LED noodunits, omdat deze de bestaande LED lichtbron overneemt. Net zoals bij noodunits voor traditionele verlichting.
 
De Tridonic EM converterLED detecteert automatisch de forward voltage van de LED en stemt de uitgangsstroom hierop af. Hierdoor bereikt de LED altijd de hoogst mogelijke lichtopbrengst op accuspanning. Alle stroomgestuurde LED’s met een forward voltage van 10V t/m 90V kunnen met de EM converterLED gebruikt worden.
 
Eenvoudig toepasbaar
De Tridonic EM converterLED is te gebruiken in combinatie met alle stroomgestuurde LED drivers, zowel dimbaar als niet-dimbaar, ongeacht het fabricaat. De EM converterLED wordt geleverd als ‘low profile’ uitvoering van slechts 21 millimeter hoog. Daarnaast zijn er bijpassende Tridonic accu’s en status-LED’s verkrijgbaar. Dit maakt de noodunit eenvoudig toe te passen in armaturen.
 
5 jaar garantieBetrouwbare kwaliteit
De EM converterLED is een betrouwbaar kwaliteitsproduct van Tridonic. De noodunit is SELV aanraakveilig en schakelt veilig uit wanneer er een verkeerde LED op wordt aangesloten. Daarnaast is de noodunit beveiligd tegen kortsluiting, ompoling en diepontlading van de accu. De EM converterLED heeft een gemiddelde levensduur van 50.000 uur en een garantietermijn van 5 jaar.
 
Hoe bereken ik de forward voltage van mijn LED lichtbron?
U kunt de forward voltage van uw stroomgestuurde LED lichtbron berekenen door het vermogen van de LED te delen door de stroom. Bijvoorbeeld: een LED module met een vermogen van 11,6 Watt bij een stroom van 350 mA (0,35A) maakt een forward voltage van 33,14V.
 
Als de forward voltage van uw LED lichtbron binnen het bereik van 10V-90V valt, kunt u deze probleemloos gebruiken met de Tridonic EM converterLED. Er zijn twee uitvoeringen van de EM ConverterLED: één voor LED lichtbronnen met een forward voltage van 10V tot 50V en één voor LED lichtbronnen met een forward voltage van 50V tot 90V: